מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

 

שיטת ההכנה דומה מאד לבישול של המטבח הערבי. לא סוגרים את הבשר במחבת עם שמן, אלא מניחים אותו בסיר ומכסים בציר עוף רותח.

 

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג כתף טלה
  • 1 ו-1/2 ליטר ציר עוף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 ק"ג כרוב ניצנים טרי
  • 300 גרם פול ירוק
  • 200 גרם אפונת גינה
  • 2 כרשות קצוצות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 5 ענפי טימין טרי

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את כתף הטלה לקוביות גדולות.
  2. מניחים את הבשר בסיר ומכסים בציר עוף רותח. מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים על להבה נמוכה 3 שעות.
  3. קוצצים את הכרשות, הבצלים והשום במעבד מזון ומוסיפים לסיר. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומבשלים עוד חצי שעה.