מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
שיטת ההכנה דומה מאד לבישול של המטבח הערבי. לא סוגרים את הבשר במחבת עם שמן, אלא מניחים אותו בסיר ומכסים בציר עוף רותח.
המרכיבים
- 1/2 ק"ג כתף טלה
- 1 ו-1/2 ליטר ציר עוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 ק"ג כרוב ניצנים טרי
- 300 גרם פול ירוק
- 200 גרם אפונת גינה
- 2 כרשות קצוצות
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל ירוק חריף
- 5 ענפי טימין טרי
אופן ההכנה
- חותכים את כתף הטלה לקוביות גדולות.
- מניחים את הבשר בסיר ומכסים בציר עוף רותח. מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים על להבה נמוכה 3 שעות.
- קוצצים את הכרשות, הבצלים והשום במעבד מזון ומוסיפים לסיר. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומבשלים עוד חצי שעה.