אני לא אוהבת פיקניקים. סליחה, זה היה עדין: אני שונאת פיקניקים! ויש לי לזה הסבר פשוט: אני רוצה ליהנות מהאירוע ולא לעבוד כל הזמן.

 

זה מתחיל יום קודם: טורחים ומכינים את כל הסלטים, הבשר, הפיתות, הבגטים והשתייה (הקטנה לא שותה מוגז, ניקח בשבילה מיץ) ואורזים הכל בתיקים ובצידניות. מוקדם בבוקר מעמיסים למכונית את האוכל, המשחקים, המשפחה (אוי, אין מקום לכולם עם כל הציוד הזה!) - ולדרך.

 

אחרי שעומדים בפקק, מוצאים חניה ומאתרים איזה מטר על מטר לפיקניק שלנו (לא לפני שחוטפים קללות מזה שליד העץ, כי לדעתו נכנסנו לשטח הפרטי שלו) צריך להתארגן: להוציא את השמיכות, המנגל, הסלטים, הבשר, הפיתות (אוי, הגחלים נשפכו בשקית, צריך לאסוף!) הצלחות, הכוסות, הסכו"ם. וזה רק שלב ההכנות. אחר כך, כשאוכלים, צריך למלא לכל אחד מה שהוא רוצה בצלחת, בפיתה (אוי, הכרוב נפל על הרצפה, צריך לזרוק!)

 

לפחות על האש אחראי בעלי. אנחנו מבלים ביחד, אבל לחוד: הוא מנפנף ואני מארגנת את המנות לכל אחד. נו, העיקר שהילדים נהנים (אוי, הכדור התגלגל למים! הנה אני מביאה אותו לפני שהילדה תרוץ לים!)

 

כדי להפוך את היציאה לחיק הטבע לעניין יותר נסבל, פיתחתי עם השנים כמה מאכלי פיקניק שדורשים מעט מאוד התעסקות – גם בבית וגם בזמן הפיקניק עצמו. הרעיון הוא פשוט: מכינים את הדברים (בקלות) יום לפני ועוטפים בנייר אלומיניום. כשמגיעים לשטח צריך רק לחמם אותם על האש (עם מינימום השגחה), לצרף כמה רטבים מעניינים – ויש ארוחה! למטה תמצאו שני מאכלים טעימים כאלה – שיחד יכולים להרכיב ארוחה מלאה - וגם כמה רעיונות לרטבים.

 

בתוכנית יר לשבת" , שתשודר היום ב-11:00 ברדיו קול רגע, תוכלו לשמוע עוד רעיונות ומתכונים לקראת יום העצמאות - ולהציע את המתכונים שלכם. אתם מוזמנים לשתף גם כאן את הגולשים בידע שלכם - לחצו על הלשונית "כתבו טיפ / המלצה" שבתיבת הטוקבקים הנמצאת בתחתית העמוד - וכתבו. תוכלו אפילו לצרף תמונה!

_____________________________________________

 

תפוחי אדמה ממולאים

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 6 תפוחי אדמה, רצוי בגודל אחיד
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/2 פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. דוקרים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים עד שהם מתרככים. מקררים היטב.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מערבבים את שאר המרכיבים.
  4. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם לשניים. מוציאים מכל מחצית קצת מתוכנה, כך שנוצרות סירות של תפוחי אדמה.
  5. יוצרים קציצה מאורכת מתערובת הבשר, מניחים אותה באחד מחצאי תפוחי האדמה וסוגרים עם המחצית השנייה. ממלאים כך את שאר תפוחי האדמה.
  6. מגלגלים את תפוחי האדמה הממולאים בנייר אלומיניום, וסוגרים את הצדדים כמו סוכרייה. כך הנייר מתהדק סביב תפוח האדמה ונשאר סגור היטב.
  7. אופים 10 דקות בתנור. מצננים ושומרים במקרר.
  8. בפיקניק מניחים את תפוחי האדמה העטופים על הגריל ומחממים היטב. כדאי להפוך את ה"סוכרייה" מדי פעם.

_____________________________________________

 

מנה אחרונה על האש: תפוחי עץ בנייר אלומיניום

 

   (צילום: ד''ר צביקה לסטר)
(צילום: ד''ר צביקה לסטר)

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 6 תפוחי עץ גדולים חתוכים לקוביות (תפוחי עץ כמספר הסועדים)
  • 1/2 1 כפיות קינמון
  • 6 כפות סילאן או דבש
  • אפשרות: חמאת בוטנים או צימוקים
  • הרבה נייר אלומיניום

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים.
  2. פורשים ריבועים גדולים של נייר אלומיניום ומניחים במרכז כל ריבוע כמה כפות מהמילוי (כמות שנראית לכם מספיקה למנה).
  3. עוטפים את המילוי היטב - אפשר לעשות את זה בדרכים שונות: לאסוף הכל כלפי מעלה ולסגור כמו חבילה; לסגור כמו סוכרייה; לקפל כמו מעטפה - מלמטה כלפי מעלה, אחר כך מלמעלה כלפי מטה ואז מהצדדים פנימה. אפשר לארוז בצורות שונות בהתאם למילוי: למשל, עם חמאת בוטנים עטוף כמו סוכרייה ועם צימוקים - כמו מכתב.
  4. מניחים על הגריל או בתוך הגחלים כ-20 דקות. אם הגחלים ממש חמים כדאי לארוז את הקינוח בשתי יריעות של נייר אלומיניום.

_____________________________________________

 

רטבים לבשר: רימון, מייפל ויין

רכז רימונים, ג'ינג'ר ודבש - ויש לכם רוטב נהדר (צילום: שאטרסטוק)
רכז רימונים, ג'ינג'ר ודבש - ויש לכם רוטב נהדר (צילום: שאטרסטוק)

 

תפקידם של רטבים לבשר אינו מסתכם בהענקת טעם. רובנו לא מודעים לכך, אך הם גם תורמים לריכוך הבשר – בזכות מרכיבים כמו חומץ או יין.

 

קל מאוד לגוון רטבים קיימים, ואפילו להמציא חדשים לגמרי. גם אם כבר יש לכם רוטב שאתם אוהבים במיוחד, נסו לשחק אתו – אני בטוחה שתופתעו לטובה. הנה כמה רעיונות, שעל בסיסם אפשר לייצר רעיונות חדשים. בכולם אפשר להשתמש הן כמרינדה והן כרוטב שיוצקים על הבשר המוכן – ולכולם הוראות הכנה זהות: פשוט מערבבים היטב את המרכיבים (הכי נוח – יוצקים לצנצנת, סוגרים היטב ומנערים):

 

רוטב חרדל וסירופ מייפל

  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס חרדל
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף סוכר חום

 

רוטב רכז רימונים

  • 1/4 כוס רכז רימונים
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

 

רוטב חרדל ומיונז

  • 1/4 כוס חרדל
  • 1/4 כוס מיונז
  • 3-2 כפות דבש
  • 3-2 כפות חומץ בלסמי

 

רוטב ג'ינג'ר

  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1/2 כוס רוטב מייפל
  • 4 כפות חומץ בלסמי

 

רוטב יין

  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/3 כוס קטשופ
  • 3-2 כפות דבש
  • 3-2 כפות רוטב סויה

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית ''סיר לשבת'', המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ב-11:00