מתוך התוכנית "טלכו ולואיס"

  

המרכיבים

2 טורטיות לכל סועד

 

ל"פריחולס" משעועית אזוקי

  • 1/2 כוס שעועית אזוקי מושרית בהרבה מים למשך לילה
  • 1 כף טחינה גולמית
  • מיץ לימון סחוט
  • מעט כמון
  • שום כתוש
  • מלח, פלפל
  • שמן זית

 

לסלסה

  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (ללא המיץ שלהן)
  • 1 בצל סגול חתוך קטן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1/2 לימון סחוט
  • מלח, פלפל

 

לגוואקמולה

  • 2 אבוקדו חתוכים לקוביות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות ללא מיץ
  • 1 לימון סחוט
  • כוסברה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור

 

עוף מוקפץ

  • 300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 3 כפות רוטב סויה בהירה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית עמילן תירס
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
  • 1בצל לבן חתוך לרצועות
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • שמן לטיגון

 

רוטב לעוף

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית עמילן תירס
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית סוכר חום

 

אופן ההכנה

  1. פריחולס: מסננים את השעועית המושרית ומניחים בסיר. מוסיפים מים ומבשלים עד שהשעועית רכה. מסננים ושומרים 2-3 כפות ממי הבישול. מניחים את השעועית בקערת מעבד מזון, מוסיפים 2 כפות מנוזלי הבישול, טחינה גולמית ותבלינים לפי הטעם. מעבדים למחית חלקה.
  2. סלסה: מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
  3. גוואקמולה: מניחים אבוקדו ועגבניות בקערה. מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומערבבים.
  4. עוף מוקפץ: משרים את רצועות העוף בקערה עם רוטב סויה, שמן שומשום, עמילן תירס, חומץ אורז ורוטב צ'ילי מתוק למשך 20 דקות לפחות.
  5. מלהיטים ווק, מוסיפים מעט שמן ומקפיצים בו את הירקות כחצי דקה. מוציאים מהווק ומעבירים לצלחת הגשה.
  6. מוסיפים מעט שמן לווק ומקפיצים בו את רצועות העוף עד שהן משנות את צבען ללבן.
  7. מחזירים את הירקות לווק.
  8. מערבבים את מרכיבי הרוטב לעוף ויוצקים לווק. מקפיצים מעט עד שהרוטב מסמיך ומעבירים לצלחת הגשה.