מתוך התוכנית "טלכו ולואיס"
המרכיבים
2 טורטיות לכל סועד
ל"פריחולס" משעועית אזוקי
- 1/2 כוס שעועית אזוקי מושרית בהרבה מים למשך לילה
- 1 כף טחינה גולמית
- מיץ לימון סחוט
- מעט כמון
- שום כתוש
- מלח, פלפל
- שמן זית
לסלסה
- 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (ללא המיץ שלהן)
- 1 בצל סגול חתוך קטן
- 2 שיני שום כתושות
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1/2 לימון סחוט
- מלח, פלפל
לגוואקמולה
- 2 אבוקדו חתוכים לקוביות
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות ללא מיץ
- 1 לימון סחוט
- כוסברה קצוצה
- מלח, פלפל שחור
עוף מוקפץ
- 300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
- 3 כפות רוטב סויה בהירה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית עמילן תירס
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 1בצל לבן חתוך לרצועות
- 2 שיני שום
- 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- שמן לטיגון
רוטב לעוף
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית עמילן תירס
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית סוכר חום
אופן ההכנה
- פריחולס: מסננים את השעועית המושרית ומניחים בסיר. מוסיפים מים ומבשלים עד שהשעועית רכה. מסננים ושומרים 2-3 כפות ממי הבישול. מניחים את השעועית בקערת מעבד מזון, מוסיפים 2 כפות מנוזלי הבישול, טחינה גולמית ותבלינים לפי הטעם. מעבדים למחית חלקה.
- סלסה: מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
- גוואקמולה: מניחים אבוקדו ועגבניות בקערה. מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומערבבים.
- עוף מוקפץ: משרים את רצועות העוף בקערה עם רוטב סויה, שמן שומשום, עמילן תירס, חומץ אורז ורוטב צ'ילי מתוק למשך 20 דקות לפחות.
- מלהיטים ווק, מוסיפים מעט שמן ומקפיצים בו את הירקות כחצי דקה. מוציאים מהווק ומעבירים לצלחת הגשה.
- מוסיפים מעט שמן לווק ומקפיצים בו את רצועות העוף עד שהן משנות את צבען ללבן.
- מחזירים את הירקות לווק.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב לעוף ויוצקים לווק. מקפיצים מעט עד שהרוטב מסמיך ומעבירים לצלחת הגשה.