מתוך התוכנית "אוכל לשבת"

 

המרכיבים (2 מנות)

לתערובת הקבב

  • 1 ק"ג בשר טלה טחון
  • 200 גרם שומן כבש טחון
  • 1 צרור נענע קצוצה
  • 100 גרם צנוברים
  • 2 בצלים אדומים קצוצים
  • 2 ביצים

 

לרוטב

  • 2 כפות טחינה
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק חריף
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • חצי פלפלון אדום קצוץ

 

להגשה

  • 1 חציל

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים מרכיבי הקבב ולשים היטב לתערובת אחידה.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  3. יוצרים קבבים מתערובת הבשר
  4. מטגנים את הקבבים על פלנצ'ה או שצולים אותם על הגריל.
  5. הגשה: שורפים את חציל על האש וקולפים אותו. קוצצים את בשר החציל השרוף ומניחים בצלחת הגשה. מסדרים את הקבבים החמים ליד החציל הקלוי, יוצקים מעל את הרוטב הקר ומגישים.