מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

 

מתכון אוסטרי קלאסי. בזמן ההכנה הבצק יבש למדי ונוטה להתפורר, כך שחייבים לקרר אותו לפני העבודה. במזג אוויר קר אפשר לדלג על שלב הצינון במקרר ולעבוד אתו מיד כשהוא מוכן.

 

מרכיבים

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
  • 80 גרם (1 כוס) שקדים טבעיים טחונים דק
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 240 גרם (2 כוסות פחות 4 כפות) קמח

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, המלח, הווניל ואבקת הקינמון (במקום במיקסר, אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון עם להב המתכת ולעבוד בפולסים קצרים).
  2. מגרדים מדי פעם את החמאה מדופן הקערה ומהגיטרה.
  3. כשהחמאה חלקה (בלי גושים) מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים. ממשיכים לעבד ומגרדים שוב את דופן הקערה.
  4. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק לארבעה גושים. מרככים אותו מעט בידיים ומגלגלים לנקניקים. מחלקים כל נקניק לחתיכות קטנות במשקל של 10 גרם. מגלגלים כל חתיכה לנחש ומעגלים לצורת פרסה.
  7. מניחים בתבנית ומניחים ל-10 דקות במקרר .
  8. אופים כ-12 דקות. מצננים.
  9. מפזרים אבקת סוכר.

 

טיפים

  • כשמכינים בצק פריך, החמאה צריכה להיות קרה.
  • לאחר הוספת הקמח חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות. עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות.
  • אסור שהבצק יהיה קר מדי בזמן שעובדים אתו.