מתוך התוכנית "אוכל של בית".
מרכיבים
- 1 כוס אורז עגול
- 1/4 ק"ג עלי גפן למילוי (כ-30 עלים)
- 1/2 כוס בשר טלה טחון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- עגבניות חתוכות לקוביות
- שמן זית
אופן ההכנה
- שוטפים את עלי הגפן במים חמים כדי שניתן יהיה לגלגל אותם (מים קרים מקשים אותם).
- מניחים את האורז במסננת, שוטפים תחת מים זורמים ומסננים.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את בשר הטלה הטחון חצי טיגון. מוסיפים את האורז המסונן לבשר טלה המטוגן, ממליחים מוסיפים מעט פלפל שחור ומערבבים.
- מגלגלים את תערובת האורז והבשר בתוך עלי הגפן.
- מסדרים שכבה של קוביות עגבניות בסיר רחב ויוצקים מעליהן מעט שמן זית.
- מניחים את העלים המגולגלים בצפיפות מעל העגבניות שבתחתית הסיר.
- מניחים שכבה נוספת של עגבניות מעל לעלי הגפן וממליחים מעט.
- מוסיפים מים רותחים לסיר, בצורה שתכסה את עלי הגפן ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות.