מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג עלי חוביזה (אפשר לקטוף בשדות או לקנות בשווקים)
  • 2 בצלים גדולים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ סחוט מלימון אחד

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את עלי החוביזה, נפטרים מהגבעולים ומניחים במסננת לייבוש.
  2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מחממים את  שמן הזית בסיר, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד להשחמה קלה.
  3. מוסיפים את עלי החוביזה, ממליחים, מוסיפים מעט פלפל שחור ואת המים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה.
  4. בהגשה מטפטפים מעל את מיץ הלימון.