מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב, מסוננים וחתוכים דק
  • 1 בצל בינוני חתוך דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 סלסלה פטריות טריות פרוסות דק
  • 1 כוס גרגיר חומוס מבושלים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2כוס זיתים ירוקים ללא גרעין
  • מלח
  • 1 כפית כמון
  • 10-8 עגבניות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים. מוספים את עלי התרד ומבשלים חמש דקות תוך ערבוב.
  2. מוספים את הפטריות ואת גרגיר החומוס ומבשלים תוך ערבוב כעשר דקות.
  3. מוסיפים את הזיתים, התבלינים ומבשלים עוד כשלוש דקות. מכבים את האש.
  4. חותכים את חלקן העליון של העגבניות ומרוקנים את התוך. ממלאים את העגבניות בתבשיל וסוגרים ומניחים מעל את החלק העליון החתוך.
  5. מסדרים את העגבניות בתבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהעגבניות רכות.