• כלים: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ, רצוי שטוחות

 

מרכיבים

  • 150 גרם שוקולד מריר משובח עם 60% מוצקי קקאו (רצוי "אקווטוריאל" של ולרונה – להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • 130 גרם חמאה
  • 150 גרם ביצים (3 ביצים בגודל M)
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 20 גרם (2 כפות) קמח מצה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. ממיסים בנפרד גם את החמאה.
  4. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
  5. מערבבים היטב את השוקולד עם החמאה, ומקפלים לתוך קציפת הביצים. מקפלים פנימה את קמח המצה.
  6. יוצקים לתבניות ואופים כ-20 דקות.

 

  • השף-קונדיטור תומר כבירי הוא מנהל מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"