- כלים: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ, רצוי שטוחות
מרכיבים
- 150 גרם שוקולד מריר משובח עם 60% מוצקי קקאו (רצוי "אקווטוריאל" של ולרונה – להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- 130 גרם חמאה
- 150 גרם ביצים (3 ביצים בגודל M)
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 20 גרם (2 כפות) קמח מצה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- ממיסים בנפרד גם את החמאה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
- מערבבים היטב את השוקולד עם החמאה, ומקפלים לתוך קציפת הביצים. מקפלים פנימה את קמח המצה.
- יוצקים לתבניות ואופים כ-20 דקות.
- השף-קונדיטור תומר כבירי הוא מנהל מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"