מרכיבים
- 1/2 ק"ג פילה קרפיון
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- שמן לטיגון
- 1 ק"ג בצל חתוך לפרוסות עבות
- 6 עגבניות בשלות, פרוסות
- 1/2 צרור נענע
לרוטב
- 1/2 כוס מים
- מיץ מ-1/2 1 לימונים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית רסק עגבניות
- 1/2 כפית סוכר
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- ממליחים את נתחי הפילה, מזלפים עליהם מיץ לימון ומניחים בצד ל-30 דקות. שוטפים ומייבשים במגבת נייר.
- מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הדגים, כ-3-2 דקות מכל צד. מורידים מהאש.
- מטגנים את פרוסות הבצל במעט שמן עד שהן מזהיבות. מורידים מהאש.
- מניחים את פרוסות הבצל בתבנית גדולה. מניחים מעליהן שכבה של נתחי דג, שכבה של נענע ושכבה של פרוסות עגבנייה.
- מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב ויוצקים על התבנית.
- אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.