מרכיבים
- 1 ראש חסה
- 1 כרפס (סלרי) – רק הגבעולים
- 3 כוסות מים
- 1/2 1 כוסות חומץ
- 1/2 כפית סוכר
- 2 כפיות קארי לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)
- שיניים קלופות מראש שום אחד
- מעט עלי סלרי, לפי הטעם
אופן ההכנה
- שוטפים את החסה והכרפס ופורסים אותם.
- מרתיחים בסיר את המים יחד עם החומץ, הסוכר והקארי.
- מוסיפים לסיר את החסה, גבעולי הסלרי, עלי הסלרי ושיני השום, מרתיחים כ-10 שניות ומורידים מהאש.
- לאחר שהירקות מתקררים מעט מעבירים לצנצנת.
- החמוצים מוכנים לאכילה למחרת.