מרכיבים
- 2 שורשי קולרבי
- 1/2 כרוב
- 1/4 כרובית
- פלפל ירוק חריף לפי הטעם
- 3 גזרים
- 2 קישואים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- קצת גבעולי כרפס (סלרי)
- 6 כוסות מים
- כ-2 כוסות חומץ
- קצת עלי דפנה
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 1 כפות קארי לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)
אופן ההכנה
- שוטפים את הירקות, פורסים ומניחים בסיר גדול.
- מרתיחים בקומקום כ-6 כוסות מים (צריך כמות שתכסה את הירקות).
- יוצקים את המים הרותחים על הירקות ומוסיפים את החומץ, עלי הדפנה, המלח הסוכר והקארי.
- מביאים לרתיחה שנייה ומורידים מהאש. לאחר שהירקות מתקררים מעט מעבירים לצנצנת.
- החמוצים מוכנים לאכילה למחרת.