מרכיבים (20-15 קובות)

 

  • מתוך הכתבה:
    שמן לטיגון

 

לבצק הקובה

  • 3 כוסות אורז מבושל, בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס קמח מצה
  • מלח
  • פלפל שחור

 

למילוי

  • 1/2 1 ק"ג בצל קצוץ
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • צימוקים לפי הטעם
  • צנוברים לפי הטעם
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מטגנים במחבת את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן. מורידים מהאש, מוסיפים צימוקים, צנוברים מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. יוצרים מבצק הקובה כדורים בגודל של לימון גדול. באמצעות האגודל יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים אותה במילוי וסוגרים. משטחים מעט את הקובות.
  4. מטגנים את הקובות בשמן חצי עמוק במשך 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.