המרכיבים:
- 3 חלבונים
- 1כוס סוכר
- גרדה מחצי לימון
- 2 כפות ריבת משמש חלקה
- 300 גרם אגוזים גרוסים גס
אפשרויות לסיום:
- ריבת פטל
- שוקולד מומס
אופן ההכנה:
- מניחים סוכר בקערת נירוסטה ומוסיפים חלבונים. מניחים על סיר עם מים חמים (בן מארי) ובעזרת מטרפה מערבבים בלי הפסקה עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים לקערה את האגוזים הקצוצים ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים עד שהתערובת התקררה.
- מוסיפים גרידת לימון וריבת משמש ומערבלים במהירות איטית עד בינונית דקה-שתיים.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים עוגיות על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
- אופים 15-13 דקות בתנור שחומם ל-175 מעלות.
- אפשרויות למילוי: אפשר למלא כל שתי עוגיות בריבת פטל או לטבול עוגייה בשוקולד מריר מומס, כמודגם בסרטון.