מתכון של יואב בלימן, שף מסעדת "פרידה קאלו" בתל אביב.
מרכיבים
- 1 חציל
- 6 מצות, מפוררות היטב ביד
- 4 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 1 גבינת פרומעז מפוררת ביד
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל לבן, קלוף וקצוץ דק
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- צרור עלי מרווה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- קולים את החציל – ישירות על אש הכיריים (כ-8 דקות מכל צד) או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (כ-45 דקות, עד שהחציל רך לחלוטין).
- מניחים לחציל להתקרר מעט, ואז מקלפים אותו וקוצצים.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את פירורי המצה, הביצים, החלב, הגבינה המפוררת והחציל הקלוי.
- מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל. כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים את הקישואים והמרווה. ממשיכים לטגן על אש קטנה עד שהקישואים מתרככים. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את תכולת המחבת לקערת המצות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מחממים במחבת כמות נאה של שמן. יוצקים למחבת את תכולת הקערה. מכסים ומבשלים כ-4-3 דקות על אש קטנה, עד שהתחתית משחימה מעט.
- הופכים את המצה ברייט לצלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת, כך שהצד המטוגן פונה מעלה. מטגנים במשך כ-3 דקות נוספות, עד שהתחתית משחימה מעט.