מתכון של יואב בלימן, שף מסעדת "פרידה קאלו" בתל אביב.

 

מרכיבים

  • 1 חציל
  • 6 מצות, מפוררות היטב ביד
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 גבינת פרומעז מפוררת ביד
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל לבן, קלוף וקצוץ דק
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • צרור עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

  1. קולים את החציל – ישירות על אש הכיריים (כ-8 דקות מכל צד) או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (כ-45 דקות, עד שהחציל רך לחלוטין).
  2. מניחים לחציל להתקרר מעט, ואז מקלפים אותו וקוצצים.
  3. בקערה גדולה מערבבים היטב את פירורי המצה, הביצים, החלב, הגבינה המפוררת והחציל הקלוי.
  4. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל. כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים את הקישואים והמרווה. ממשיכים לטגן על אש קטנה עד שהקישואים מתרככים. מערבבים מדי פעם.
  5. מוסיפים את תכולת המחבת לקערת המצות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. מחממים במחבת כמות נאה של שמן. יוצקים למחבת את תכולת הקערה. מכסים ומבשלים כ-4-3 דקות על אש קטנה, עד שהתחתית משחימה מעט.
  7. הופכים את המצה ברייט לצלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת, כך שהצד המטוגן פונה מעלה. מטגנים במשך כ-3 דקות נוספות, עד שהתחתית משחימה מעט.