מתכון של יואב בלימן, שף מסעדת "פרידה קאלו" בתל אביב.
מרכיבים (4 מנות)
- 4 נתחי חזה עוף חתוכים לפרוסות עבות (לא פרוסים דק לשניצל)
- 1 לימון חתוך לפרוסות דקות
- צרור עלי זעתר (אם אין, אפשר אורגנו במקום)
למרינדה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- 1 כף שטוחה של חרדל
- 1/2 כפית זרעי כוסברה
- 2 כפות סילאן
- 3 שיני שום קצוצות דק
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי המרינדה בקערת מעבד המזון. מעבדים עם להב המתכת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעסים את נתחי העוף במרינדה. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים את נתחי העוף בתבנית ומניחים על כל אחד מהם פרוסות לימון ו-2 ענפי זעתר.
- צולים בתנור כ-15 דקות, עד שנתחי העוף עשויים היטב אך לא יבשים.