מתכון של יואב בלימן, שף מסעדת "פרידה קאלו" בתל אביב.

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 4 נתחי חזה עוף חתוכים לפרוסות עבות (לא פרוסים דק לשניצל)
  • 1 לימון חתוך לפרוסות דקות
  • צרור עלי זעתר (אם אין, אפשר אורגנו במקום)

 

למרינדה

  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף שטוחה של חרדל
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • 2 כפות סילאן
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי המרינדה בקערת מעבד המזון. מעבדים עם להב המתכת עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעסים את נתחי העוף במרינדה. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים את נתחי העוף בתבנית ומניחים על כל אחד מהם פרוסות לימון ו-2 ענפי זעתר.
  5. צולים בתנור כ-15 דקות, עד שנתחי העוף עשויים היטב אך לא יבשים.