בניגוד למקובל, במתכון זה האגסים אינם מבושלים בנוזל אלא צלויים. אנחנו בחרנו להגיש אותם עם סורבה קוקוס, אך אפשר ללוות אותם בכל סורבה אחר שאוהבים.
- מתוך הכתבה סדר אקספרס
מרכיבים (4 מנות)
- 6 אגסים קלופים, חצויים לאורך ומנוקים מחרצנים ומליבה
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות שמן
- מיץ מ-3 תפוזים ולימון אחד
- סורבה קוקוס קנוי
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים במחבת את השמן. מוסיפים את האגסים והסוכר ומטגנים על אש בינונית כמה דקות, עד שהאגסים משחימים קלות והסוכר הופך לקרמל. מדי פעם הופכים את האגסים.
- מוסיפים את מיץ הלימון והתפוז ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש.
- מעבירים את תכולת המחבת לתבנית חסינת חום (מפיירקס, למשל). מכסים בנייר כסף.
- אופים כ-30 דקות, עד שהאגסים רכים לגמרי. אם כל הנוזלים מתאדים בזמן האפייה מוסיפים לתבנית עוד קצת מיץ או מים.
- מגישים את האגסים חמים, עם מעט מהסירופ וכדור סורבה.
- חגי לרנר הוא מרכז מגמת הבישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"