מרכיבים (4 מנות)

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה עם קליפה אדומה, בגודל אחיד (הזנים בעלי הקליפה האדומה פחות מימיים ויותר טעימים. הגודל האחיד חשוב כדי להבטיח צלייה שווה של כל תפוחי האדמה).
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה (לא מקלפים).
  3. חותכים כל תפוח אדמה לרוחבו לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
  4. מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. מבשלים את תפוחי האדמה על להבה בינונית עד שהם רכים לגמרי, כ-20 דקות. מוציאים מהמים ומייבשים. בשלב זה אפשר לצנן את תפוחי האדמה, להעביר אותם למקרר כשהם מכוסים היטב ולהשלים את הכנתם רק למחרת.
  5. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
  6. מורחים בנדיבות שמן זית על פרוסות תפוחי האדמה משני צדיהן. מתבלים משני הצדדים במעט מלח גס ומניחים בתבנית.
  7. אופים כ-20 דקות. הופכים את תפוחי האדמה ואופים 10 דקות נוספות, עד שהם משחימים.
  8. מגישים חם.

 

  • חגי לרנר הוא מרכז מגמת הבישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"