החלטתם לארגן ליל סדר ספונטני? אתם נשארים בבית ורוצים בכל זאת להתפנק בארוחה חגיגית? או אולי אתם פשוט מאלה שנזכרים תמיד ברגע האחרון? תהיה אשר תהיה הסיבה שבגללה עוד לא התחלתם בהכנות לחג – יש לנו פתרון בשבילכם: ארוחת חג שאפשר להכין בקלות ובמהירות. לא רק זמן הבישול קצר בארוחה הזאת, אלא גם הזמן שתצטרכו להקדיש לקניות – להכנת כל המנות דרושים בסך הכל 13 מרכיבים (כמו המִדַּיָא!) - בהנחה שמוצרי יסוד כמו מלח או שמן כבר יש לכם בבית.

אז איך עושים את זה? השף חגי לרנר, מרכז מגמת הבישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים", מסביר בדיוק - שלב אחר שלב.

 

התפריט

 

 

תוכנית העבודה

 

אם מתחילים את ההכנות עוד היום

  1. מתחילים בהכנת העוף.
  2. בזמן שהעוף מתבשל מכינים את הצ'אטני.
  3. מכינים את האגסים.
  4. בזמן שהאגסים בתנור מבשלים את תפוחי האדמה. את האפייה שלהם יש לבצע רק מחר.
  5. לאחר שהמנות התקררו מאחסנים את כולן במקרר כשהן מכוסות היטב.
  6. מתחילים מחר משלב 5.

 

אם מכינים את כל הארוחה מחר

  1. מתחילים בהכנת העוף.
  2. בזמן שהעוף מתבשל מכינים את הצ'אטני.
  3. מכינים את האגסים.
  4. בזמן שהאגסים בתנור מבשלים את תפוחי האדמה. עדיין לא אופים אותם.
  5. חותכים את הירקות לסלט ושומרים אותם מכוסים במקרר, כשהם עדיין לא מתובלים.
  6. מנקים את הכבדים מהגידים הלבנים ושומרים מכוסים במקרר.

 

לפני הארוחה

  1. כחצי שעה לפני ההגשה מחממים את העוף על אש קטנה
  2. בזמן שהעוף מתבשל אופים את תפוחי האדמה בתנור.
  3. מתבלים את הסלט.
  4. אם הכנתם את הצ'אטני יום מראש, מוציאים אותו מהמקרר כדי שיוגש בטמפרטורת החדר.

 

בזמן הארוחה

  1. מטגנים את הכבדים ממש לפני ההגשה.
  2. מחממים את האגסים לפני ההגשה במשך כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.