מרכיבים
- 4 נתחי סינטה במשקל 200 גרם כל אחד
- מלח
- פלפל שחור
לקרם
- 200 גרם תמרים מגולענים
- 1/2 כפית הל
- 1 כף אגוזי מלך
לרוטב
- 1/2 ליטר (2 כוסות) ציר בקר
- 50 מ"ל (קצת פחות מ-1/4 כוס) יין אדום
- 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) קפה אספרסו
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
לקישוט
- אגוזי פקאן מסוכרים
אופן ההכנה
הקרם
- שמים את התמרים בסיר קטן. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-5 דקות, רק עד שהתמרים מתרככים.
- מסננים את התמרים וטוחנים בבלנדר יחד עם האגוזים וההל. אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף לה מעט מים.
הרוטב
- מבשלים את הציר בסיר קטן עד שהוא מצטמצם למחצית מהכמות המקורית.
- מוסיפים את היין, האספרסו והסוכר. ממשיכים לבשל עד שמתקבל רוטב סמיך.
הרכבת המנה
- מתבלים את נתחי הסינטה במלח ובפלפל וצורבים על הגריל או במחבת לוהטת לדרגת ההכנה הרצויה. פורסים את הנתחים.
- יוצקים בצלחת הגשה כף גדושה מקרם התמרים ומניחים על הקרם את הסינטה. יוצקים על הבשר בנדיבות רוטב ומפזרים מסביב אגוזי פקאן מסוכרים.
- מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי"