מנה בשרית שמלווה בטעמים מתוקים ומרירים, כנהוג בפסח.

 

מרכיבים

 

  • 4 נתחי סינטה במשקל 200 גרם כל אחד
  • מלח
  • פלפל שחור

 

לקרם

  • 200 גרם תמרים מגולענים
  • 1/2 כפית הל
  • 1 כף אגוזי מלך

 

לרוטב

  • 1/2 ליטר (2 כוסות) ציר בקר
  • 50 מ"ל (קצת פחות מ-1/4 כוס) יין אדום
  • 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) קפה אספרסו
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

 

לקישוט

  • אגוזי פקאן מסוכרים

 

אופן ההכנה

 

הקרם

  1. שמים את התמרים בסיר קטן. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-5 דקות, רק עד שהתמרים מתרככים.
  2. מסננים את התמרים וטוחנים בבלנדר יחד עם האגוזים וההל. אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף לה מעט מים.

 

הרוטב

  1. מבשלים את הציר בסיר קטן עד שהוא מצטמצם למחצית מהכמות המקורית.
  2. מוסיפים את היין, האספרסו והסוכר. ממשיכים לבשל עד שמתקבל רוטב סמיך.

 

הרכבת המנה

  1. מתבלים את נתחי הסינטה במלח ובפלפל וצורבים על הגריל או במחבת לוהטת לדרגת ההכנה הרצויה. פורסים את הנתחים.
  2. יוצקים בצלחת הגשה כף גדושה מקרם התמרים ומניחים על הקרם את הסינטה. יוצקים על הבשר בנדיבות רוטב ומפזרים מסביב אגוזי פקאן מסוכרים.

 

  • מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי"