מנה שהיא הכלאה בין המצה בריי המסורתי לקלאב סנדוויץ' (כריך עם שלוש שכבות שביניהן מילויים שונים). אתם מוזמנים לשחק עם המילויים שבמתכון ולהחליף אותם בנקניקים, סלמון מעושן, גבינות – בקיצור, מה שבא לכם.

 

מרכיבים

  • 3 מצות
  • 100 גרם גבינת סנט מור חתוכה לפרוסות דקות
  • 4 עלי חסה אייסברג
  • 2 פלפלים קלויים
  • כוס של תערובת עלים - בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק חתוך לפרוסות ארוכות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 תפרחות של חסה מסולסלת אדומה
  • 5 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 1 בצל שאלוט מקולף וחתוך לרצועות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום המירבי במצב גריל.
  2. מרטיבים את המצות מתחת לברז, כדי שאפשר יהיה לחתוך אותן בקלות.
  3. מניחים בצלחת מצה רטובה ומסדרים עליה מחצית מכמות הגבינה. על הגבינה מניחים חסה אייסברג, פיסות מהפלפל הקלוי ואת תערובת העלים. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים בפלפל שחור ובמלח.
  4. מניחים מעל הכל מצה נוספת ומסדרים עליה את שאר הגבינה, את החסה המסולסלת, עגבניות השרי, פלפל קלוי ובצל. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
  5. מכסים במצה השלישית וחותכים לארבעה משולשים.
  6. מכניסים לתנור למדף העליון ואופים 4-3 דקות, עד שהגבינה נמסה.

 

  • מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי"