מתוך הכתבה:
מרכיבים

  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 גזרים
  • 4 גבעולי סלרי כולל העלים, או שורש סלרי בינוני
  • 1 כרשה, שטופה היטב (משתמשים רק בחלק התחתון – עד הנקודה שבה העלים מתחילים להיפרד מהגבעול)
  • 1 צרור קטן של פטרוזיליה
  • 1 צרור קטן של שמיר
  • 1 ק"ג חלקי עוף (כרעיים, כנפיים, גרונות), שטופים היטב
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר (לא חובה – רק לפולנים שבינינו)

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הבצלים וחוצים לאורך. קולפים את הגזרים וחותכים כל אחד מהם לארבע. חותכים את גבעולי הסלרי ואת הכרשה למקטעים באורך 5 ס"מ.
  2. מניחים בתחתית סיר מתאים מחצית מצרור הפטרוזיליה ומחצית מצרור השמיר. מסדרים את חלקי העוף מעל ושמים עליהם את הירקות ואת התבלינים.
  3. יוצקים לסיר מים עד כדי כיסוי המרכיבים (כ- 2 ליטר - רצוי להשתמש במסוננים או מינרליים). מביאים לרתיחה תוך קיפוי הקצף.
  4. מנמיכים את הלהבה, כך שהנוזל ירתח רתיחה עדינה, מכסים ומבשלים במשך שעתיים.
  5. כ-10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את יתרת השמיר והפטרוזיליה וממשיכים לבשל.
  6. מתקנים תיבול ומכבים את האש. מסננים את המרק, מפרידים את חלקי הבשר מהעצמות ושומרים בצד להגשה במרק. מי שאוהב את הירקות שלו מבושלים לגמרי וכמעט ללא טעם מוזמן לשמור אותם ולהוסיפם למרק. מי שמעדיף ירקות בעלי נוכחות מוזמן להוסיף ירקות טריים למרק ולבשלם בתוכו כחצי שעה, עד שהם רכים.
  7. כדאי להכין את המרק יום קודם, לצנן אותו במקרר ולהסיר את שכבת השומן שמתקשה על פניו.