מרכיבים (35-30 כדורים)

  • מתוך הכתבה:
    1 בצל קטן
  • 4 כפות שמן
  • 1 כוס קמח מצה
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כוס מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הבצל ומגררים אותו על פומפייה גסה. מחממים את השמן במחבת קטנה, מוסיפים את הבצל המגורר ומטגנים על אש קטנה עד שהבצל משחים. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומניחים לה להצטנן.
  2. מוסיפים את קמח המצה לקערה עם הבצל. טורפים את הביצים עם המלח והפלפל השחור ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת אגוז המוסקט ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים תוך ערבוב את המים הרותחים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מכסים את הקערה ומניחים אותה בצד למשך שעה-שעתיים.
  5. ממלאים סיר במים עם מעט מלח או בנוזל בישול מתובל (מתכון בהמשך) ומביאים לרתיחה.
  6. מניחים ליד הסיר קערה עם מים קרים. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה כדורים קטנים (בערך בגודל של אגוז מלך). מחליקים את הכדורים בזהירות לתוך הסיר.
  7. מבשלים את הקניידלך ברתיחה במשך 30 דקות. מוציאים מהמים ומניחים במסננת.