מרכיבים (35-30 כדורים)
-
- 4 ביצים בגודל L
- 4 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- מניחים את קמח המצה בקערה. טורפים את הביצים והשמן עם המלח והפלפל השחור ומוסיפים לקערה.
- מערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים תוך ערבוב וממשיכים לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכסים את הקערה ומניחים אותה בצד למשך שעה-שעתיים.
- ממלאים סיר במים עם מעט מלח או בנוזל בישול מתובל (מתכון בהמשך) ומביאים לרתיחה.
- מניחים ליד הסיר קערה עם מים קרים. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה כדורים קטנים (בערך בגודל של אגוז מלך). מחליקים את הכדורים בזהירות לתוך הסיר.
- מבשלים את הקניידלך ברתיחה במשך 30 דקות. מוציאים מהמים ומניחים במסננת.