מרכיבים (8 מנות)
לקרמל
- 80 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר
- 25 מ"ל (5 כפיות) מים
- 1 כף מיץ לימון
לקרם
- 400 מ"ל (1 פחית) חלב קוקוס קוקוס
- 60 גרם (3 כפות) סוכר
- 1/4 כפית תמצית וניל איכותית
- קליפה מגורדת דק מ-1/4 לימון
- 3 ביצים (גודל L)
לעיטור
- מעט שבבי קוקוס קלויים
- 25 גרם (כ-2 כפות) בוטנים מלוחים קצוצים גס
- עלי נענע
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- שמים בסיר קטן את החומרים לקרמל (סוכר, מים ולימון). מביאים לרתיחה ומבשלים 2-1 דקות עד שנוצר סירופ. מורידים מהאש.
- יוצקים את הקרמל לקעריות אישיות. מסובבים את הקערות כדי שהקרמל יצפה גם מעט מהדפנות. מניחים בצד.
- טורפים בקערה את הביצים.
- שמים בסיר אחר את חלב הקוקוס, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון. מחממים עד לסף רתיחה (כשמתחילות להופיע בועות קטנות בשולי הסיר) ומורידים מהאש.
- מוזגים את חלב הקוקוס לקערה עם הביצים בזרם דק ואחיד תוך טריפה מתמדת (כדי שהביצים לא יתבשלו ויהפכו לחביתות).
- יוצקים את התערובת לקעריות האישיות. מניחים את הקעריות בתוך תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ויוצקים לתבנית מים רותחים. המים צריכים להגיע עד למחצית מגובהן של הקעריות.
- אופים במשך כ-30 דקות, עד שהקרם מתייצב.
- מצננים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות - עדיף לפחות ללילה.
- לפני ההגשה משחררים את הפלאן מהקעריות באמצעות סכין חדה והופכים על צלחת הגשה
- מעטרים במעט קוקוס קלוי, בשבבי בוטנים ובעלי נענע.
- חגי לרנר הוא מרצה בכיר בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"