מרכיבים (8 מנות)
- 8 כפות שמן זית מעולה
- מעט פלפל צ'ילי יבש גרוס
- 4 שיני שום כתושות
- 10-8 עגבניות בשלות, מגורדות גס בפומפייה
- 1 כפית מלח
- מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
1. במחבת רחבה מחממים בעדינות את השמן, הצ'ילי והשום (מקפידים שהשום לא ישחים – הדבר יפגע בטעמו של הרוטב).
2. מוסיפים את העגבניות. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים כמה דקות.
3. לפני ההגשה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומזלפים על הרוטב כמה טיפות שמן זית.
- חגי לרנר הוא מרצה בכיר בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"