מנה מצוינת וקלילה שהאורחים הצמחונים שלכם יאהבו. שומרי הכשרות יכולים להחליף את גבינת העזים בזיתי קלמטה קצוצים גס.

 

מרכיבים (8 מנות)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. באמצעות קולפן ירקות קולפים את החצילים לאורכם. חותכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מורחים כל פרוסה במעט שמן זית משני צדיה.
  3. מורחים את הפלפלים במעט שמן.
  4. מניחים את הפלפלים ופרוסות החציל בתבנית בשכבה אחת ומכניסים לתנור.
  5. כ-20 דקות לאחר תחילת האפייה מוציאים מהתנור את החצילים (הם מוכנים כשצבעם הופך לזהוב עמוק).
  6. כ-25 דקות לאחר תחילת האפייה מוציאים את הפלפלים מהתנור (הפלפלים מוכנים כשהם רכים וקליפתם שחומה). מעבירים לכלי סגור או לשקית אטומה – דבר שיהפוך את קילופם לקל יותר. לאחר שהפלפלים מצטננים מקלפים אותם ומרחיקים את הזרעים. חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
  7. מכינים רוטב עגבניות קל: מחממים במחבת 3 כפות שמן זית על אש בינונית. מטגנים את השום הכתוש ועלי הבזיליקום. מקפידים שהשום לא ישחים – הדבר יפגע בטעמו של הרוטב.
  8. מוסיפים למחבת את העגבניות המגורדות ומבשלים כ-10 דקות. מתבלים במעט מלח וסוכר לפי הטעם. מצננים לטמפרטורת החדר.
  9. מכינים את הגלילות: מניחים בקצה כל פרוסת חציל רצועת פלפל אדום, מעט גבינת עזים ועלה בזיליקום. מתבלים במעט מלח ומגלגלים לגלילה. מניחים בכלי הגשה כשה"תפר" כלפי מטה. יוצקים את רוטב העגבניות לצד הגלילות כשהוא חם או קר, לפי טעמכם.

 

  • חגי לרנר הוא מרצה בכיר בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"