מרכיבים (תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ)
לתחתית
- 60 גרם חמאה רכה
- 60 גרם (1/4 כוס ועוד כף) סוכר
- 2 ביצים (גודל M)
- 75 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת שקדים
- 60 גרם (1/4 כוס) מחית פיסטוק
למוס השוקולד
- 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 4 חלמונים (מביצה בגודל M)
- 175 גרם שוקולד מריר
- 375 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת
לקרם הפיסטוק
- 250 מ"ל (אריזה אחת) שמנת מתוקה
- 50 גרם (קצת פחות מ-1/4 כוס) מחית פיסטוק
- 50 גרם פטל קפוא
לציפוי
- 250 מ"ל (אריזה אחת) שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
התחתית
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים כדקה במהירות בינונית את החמאה והסוכר. מוסיפים את אחת מהביצים ומקציפים עד שהיא נבלעת בתערובת. חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה.
- מוסיפים את אבקת השקדים ומקציפים עד שהיא נבלעת בתערובת. מוסיפים גם את מחית הפיסטוק ומקציפים עד שהיא נבלעת בתערובת.
- משטחים את התערובת בתוך התבנית. אופים במשך כ-7 דקות, עד שנוצרת קליפה דקה על פני התערובת והיא כבר אינה דביקה למגע. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
מוס השוקולד
- ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
- מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים אותה על החלמונים תוך ערבוב מתמיד. יוצקים לאט לתערובת את השוקולד, תוך ערבוב.
- מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד.
- יוצקים מחצית מכמות המוס על הבסיס, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקפיא, כדי שהמוס יתייצב. את המחצית השנייה של המוס שומרים מחוץ למקרר, מכוסה.
קרם הפיסטוק
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוכה את מחית הפיסטוק .
- מזלפים את קרם הפיסטוק על המוס בצורת ספירלה. מתחילים מהמרכז ועוצרים כ-2.5 ס"מ משולי העוגה. מזלפים ספירלה נוספת על גבי הראשונה.
- מטביעים בתוך קרם הפיסטוק את הפטל הקפוא. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- יוצקים לתבנית את המחצית השנייה של המוס. אם הוא התקשה, אפשר להיעזר בלקקן. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים במשך 6 שעות.
הציפוי
- ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל.
- מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט.
- משחררים בזהירות את העוגה מהתבנית. מניחים אותה על רשת תנור שמתחתיה נייר אפייה.
- יוצקים על העוגה את הציפוי. אם צריך, מנענעים בעדינות את הרשת כדי שהציפוי יכסה את כל העוגה.
- שומרים במקרר.
נעמה שטייר היא השפית-קונדיטורית של עמליה - בית קפה ומאפייה ביפו