באדיבות חברת מורפי ריצ'רדס.

 

מרכיבים (כ-36 קציצות)

 

לרוטב העגבניות

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 3 שיני שום
  • 2 פלפלי צ'יפוטלה (חלפניו מיובש ומעושן) קצוצים, או 2 כפות מחית צ'יפוטלה (שני המוצרים נמכרים ברוב המעדניות ובחלק מרשתות השיווק)
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • פלפל גרוס

 

לקציצות הכרשה

  • 6 כרשים – רק החלק הלבן
  • 200 גרם גבינת קשקבל
  • 200 גרם גבינת מוצרלה יבשה
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 100 גרם קמח מצה
  • שמן לטיגון חצי עמוק

 

אופן ההכנה

 

רוטב העגבניות

  1. מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מזהיב מעט.
  2. מוסיפים את שיני השום ואת הפלפל הקצוץ (או המחית). מטגנים מעט ונזהרים שלא לשרוף את השום.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות.
  4. מתבלים במלח, פלפל גרוס וסוכר. טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הצורך.
  5. מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

 

קציצות הכרשה

  1. באמצעות מעבד מזון עם דיסקית פריסה חותכים את הכרשה לפרוסות דקות.
  2. שמים את הכרשה בסיר גדול. מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומבשלים כ-15 דקות.
  3. מסננים את הכרשה וסוחטים אותה היטב משאריות מים.
  4. מערבבים בקערה את הכרשה, הגבינות, הביצים, המלח והפלפל. אם התערובת רטובה מדי, אפשר להוסיף לה קצת קמח מצה.
  5. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 4-3 ס"מ. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  6. מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק.
  7. מגלגלים את הכדורים בקמח מצה ומטגנים עד להזהבה.
  8. יוצקים לצלחת כ-2 כפות מהרוטב ומניחים מעל את קציצות הכרשה.