באדיבות חברת מורפי ריצ'רדס.
מרכיבים (כ-36 קציצות)
לרוטב העגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ גס
- 3 שיני שום
- 2 פלפלי צ'יפוטלה (חלפניו מיובש ומעושן) קצוצים, או 2 כפות מחית צ'יפוטלה (שני המוצרים נמכרים ברוב המעדניות ובחלק מרשתות השיווק)
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כף סוכר
- מלח
- פלפל גרוס
לקציצות הכרשה
- 6 כרשים – רק החלק הלבן
- 200 גרם גבינת קשקבל
- 200 גרם גבינת מוצרלה יבשה
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל גרוס
- 100 גרם קמח מצה
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
רוטב העגבניות
- מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מזהיב מעט.
- מוסיפים את שיני השום ואת הפלפל הקצוץ (או המחית). מטגנים מעט ונזהרים שלא לשרוף את השום.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות.
- מתבלים במלח, פלפל גרוס וסוכר. טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הצורך.
- מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
קציצות הכרשה
- באמצעות מעבד מזון עם דיסקית פריסה חותכים את הכרשה לפרוסות דקות.
- שמים את הכרשה בסיר גדול. מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומבשלים כ-15 דקות.
- מסננים את הכרשה וסוחטים אותה היטב משאריות מים.
- מערבבים בקערה את הכרשה, הגבינות, הביצים, המלח והפלפל. אם התערובת רטובה מדי, אפשר להוסיף לה קצת קמח מצה.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 4-3 ס"מ. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק.
- מגלגלים את הכדורים בקמח מצה ומטגנים עד להזהבה.
- יוצקים לצלחת כ-2 כפות מהרוטב ומניחים מעל את קציצות הכרשה.