מתוך התוכנית "טלכו ולואיס בקשר בריא".

 

מרכיבים

  • 1 חבילת לבבות חסה
  • גבעולי בצל ירוק להגשה

 

למלית

  • 450 גרם בשר טחון של חזה הודו וחזה עוף (ביחס של 1:1)
  • 1/2 פלפל אדום חריף קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 4 כפות רוטב סויה בהיר
  • 1 כף שמן שומשום
  • אפשרות: 1 שורש למון גראס קצוץ דק (להשיג בחלק מרשתות השיווק)

 

לרוטב

  • 4 כפות רוטב סויה בהיר
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 כפית חומץ אורז
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית שומשום לבן

  

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  2. בוחשים יחד היטב את כל חומרי הרוטב. מניחים בצד.
  3. מפרידים את עלי החסה זה מזה וחולטים במים רותחים ל-2 דקות. מסננים.
  4. מרפדים כלי אידוי (מבמבוק או מתכת) בעלי חסה. העלים ימנעו מהדים סאם להידבק לכלי האידוי. 
  5. יוצרים מהמלית כדורים בגודל של כדור פינג פונג בערך. שמים כל כדור באמצע עלה חסה, קרוב לקצה הצר. מקפלים את העלה משני הצדדים על הכדור ומגלגלים. מניחים בכלי האידוי כשה"תפר" כלפי מטה.
  6. מאדים 11-8 דקות מעל סיר עם מים רותחים, עד שהבשר מוכן. 
  7. קושרים מסביב לכל חסה מגולגלת גבעול בצל ירוק. מסדרים בצלחת הגשה ומטפטפים מעל מעט רוטב. מגישים חם.