האגוזים הם משפחת מוצרים נפלאה ופשוטה לשיפור הטעם וההרכב התזונתי כמעט בכל תבשיל. הם מכילים ויטמינים, מינרלים פיטוכימיקלים ונותנים הרבה טעם. האגוזים גם עשירים בשומנים בריאים ומכילים חלבון וסיבים, אך לכל אחד מהם סגולות ייחודיות משלו:

 

אגוזי ברזיל - עשירים בסלניום (אגוז ברזיל אחד מכיל את כל צריכת הסלניום המומלצת ליום).

שקדים ואגוזי לוז – עשירים בוויטמין E.

אגוזי מלך - עשירים באומגה 3.

פיסטוקים ופקנים - עשירים בבטא סיטוסטרול (פיטו-אסטרוגן שתורם להורדת רמות הכולסטרול).

אגוזי מקדמיה - האגוזים העשירים ביותר בחומצות שומן חד בלתי רווי.

הקשיו - אגוז המכיל את כמות השומן הכי נמוכה.

 

הדרך המומלצת ליהנות מהשפע היא לצרוך מהם יותר ופשוט לגוון. יש המוסיפים את האגוזים לסלט ויש המפזרים אותם על עוגה, אך בכך מוסיפים קלוריות למנה. אני ממליץ למצוא לאגוזים שימושים מעניינים יותר, כאלה בהם משתמשים באגוזים כתחליף אטרקטיבי לשומנים בריאים פחות.

 

 

 

חמאת אגוזי מלך ותימין

 

במטבחים רבים משתמשים במרגרינה או בחמאה למריחה על הלחם ולאפיה. בפעם הבאה שנגמרת לכם החמאה רסקו את החומרים הבאים במעבד מזון ליצירת חמאה משודרגת. שימרו את חמאת אגוזי המלך בצנצנת סגורה עד שלושה שבועות במקרר. השתמשו בה על כריך מתחת לגבינה או פסטרמה, אבל גם לאפיה ולטיגון.

 

חומרים לכוס חמאה:

 

- חצי כוס תימין קצוץ

- חצי כוס אגוזי מלך

- 4 כפות שמן זית כתית מעולה

- 1/4 כפית מלח ים אטלנטי גס

- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

הוראות הכנה:

 

- שימו את כל החומרים במעבד מזון ורסקו לקבלת מרקם של משחה

- שימו בצנצנת סגורה במקרר ושימרו עד שלושה שבועות

- למריחה בכריך מתחת לגבינות, פסטרמה ובשר

 

פירות העונה בשמנת קשיו ונענע

 

אם חמאה אז למה לא שמנת: קחו את החמאה מהמתכון הקודם, החליפו את אגוז המלך המריר בקשיו המתקתק ואת הטימין בנענע, והרי לכם חמאה מתוקה המתאימה לאפיית עוגות. הוסיפו לה שמן ניגר ותגיעו למרקם שמנתי.

 

הכניסו לבלנדר חופן אגוזי קשיו והתחילו בריסוק. הוסיפו באיטיות שמן אגוזים וכך, לאט לאט, התערובת תהפוך לחמאת אגוזי קשיו מפתיעה. אם אתם רוצים להגיע למרקם של שמנת המשיכו והוסיפו נוזל כמו מים או חלב. נסו זאת עם חלב סויה המשתלב נהדר בטעמים. תוספת של המתקה עדינה ניתן להשיג על ידי כף סילאן. ניתן להגיש עם פירות העונה שאתם אוהבים. זהירות זה ממכר.

 

מצרכים (10 מנות):

 

- סלסלת פירות

- חופן אגוזי קשיו

- 4 כפות שמן אגוזים

- חצי כוס חלב סויה

- זר נענע

 

אופן הכנה:

 

- פרסו את המנגו לפרוסות

- קצצו את אגוזי הקשיו לחתיכות קטנות

- שימו את שמן האגוזים בבלנדר, הוסיפו את אגוזי הקשיו ורסקו ליצירת משחה שמנונית אחידה.

- הוסיפו מעט חלב סויה ליצירת מירקם מתאים.

- צקו על פרוסות המנגו

 

בסיס אגוזי מלך למרק

 

לבסוף בדקו איך זה להסמיך מרק עם אגוזים: קחו 1/2 בצל בינוני ושתי שיני שום פרוסות וטגנו אותם קלות בשתי כפות שמן זית אותן חיממתם במחבת בינונית. לאחר הזהבתם הוסיפו חופן אגוזי מלך והמשיכו לטגן מספר שניות נוספות. הוסיפו את תכולת המחבת לסיר עם מרק וטחנו הכל עם מוט בלנדר. בזה הרגע יצרתם בסיס נפלא למרק, עשיר וסמיך.