פירות יער - שתי מילים שהילכו עלי קסם בהיותי ילדה.

 

בכל ספרי ההרפתקאות שקראתי היו דמויות אבודות ביער, שכל מה שאכלו היה אותם פירות אדמדמים - ובאותם ימים רציתי כל כך לזכות בהרפתקה שכזו, בדגש על הצד הקולינרי של העניין.

 

כיום אין בעיה להשיג פירות יער במרכולים, וכך התפוגגה לה ההרפתקה - אבל טעמה נשאר כאן אתי. הסיבה לכך שאני משתפת אתכם בזיכרונות הילדות שלי היא שהחלטתי להכין לכבוד החג עוגת פירות יער כשרה למהדרין.

 

לאחרונה עברתי דירה. ארגזי הקרטון שנמצאים עדיין בלב הבית ממאנים להתרוקן מעצמם ולי לוקח יותר זמן ממה שחשבתי לרוקן אותם, כך שאת החג נבלה אצל גיסתי. גיסתי היקרה מתעקשת להכין הכל בעצמה, אבל אני לא יכולה להגיע בידיים ריקות - ומה יתאים יותר לסיום ארוחת החג מאשר עוגה חמצמצה-מתקתקה בצבע וניחוח אביבי?

 

הנה הגרסה הכשרה לפסח של עוגת ריבת פטל וקוקוס:

 

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

  • מעט חמאה לשימון התבנית
  • מעט קמח תופח כשר לפסח לקימוח התבנית

 

לשכבה העליונה - השטרויזל

  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/4 כוס שקדים גרוסים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/8 כפית מלח

 

לבסיס

  • 100 גר חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 11/2 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 11/4 כוס קמח תופח כשר לפסח (אני השתמשתי בזה של אסם)
  • 2 ביצים

 

למילוי

  • חופן קוקוס טחון
  • 1 צנצנת בינונית של ריבת פטל (כ-300-200 גרם)

 

להגשה

  • פירות יער טריים או קפואים - אני השתמשתי בתותים ובפירות יער קפואים שהופשרו סמוך להגשה

 

אופן ההכנה

 

השטרויזל

  1. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את החמאה. מערבבים וממוללים בעדינות באמצעות קצות האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ובעדינות רבה מערבבים עד ליצירת כדור (העיבוד העדין חיוני לכך שהבצק יישאר פריך).
  3. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

 

הבסיס

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים בתוכה מעט קמח תופח כשר לפסח. מנערים את העודפים.
  3. מקציפים את החמאה והסוכר באמצעות מיקסר ידני במשך כדקה.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל, גרידת הלימון, המלח והשמנת החמוצה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  5. מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבלים עד שהקמח נבלע בתערובת.
  6. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת.
  7. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד שכל הקמח נבלע בתערובת.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית. מפזרים מעליה שכבה של קוקוס טחון, ובאמצעות כף יוצקים מעל הכל תלוליות ריבה (ראו תמונה). אפשר להעביר סכין בין התלוליות כדי ליצור דוגמת שיש.
  9. באמצעות פומפייה גסה מגררים מעל הכל את השטרויזל (ראו תמונה) ואופים כ-40 דקות.
  10. מגישים עם פירות יער.

 

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני 

 

ועכשיו מקרוב (צילום: יוחי מנדיל)
ועכשיו מקרוב (צילום: יוחי מנדיל)