מרכיבים

  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 1 גבעול סלרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 בקבוק (700 גרם) פסאטה (רסק עגבניות איטלקי)
  • 3-2 כפות עשבי תיבול טרים קצוצים (פטרוזיליה, בזיליקום, מעט מרווה)
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים דק את הבצל, הגזר והסלרי.
  2. מכינים סופריטו: מחממים מחצית מכמות השמן במחבת עמוקה. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים תוך ערבוב כ-15 דקות, עד שהירקות רכים והתערובת מתחילה להשחים. מוסיפים את שן השום הקצוצה ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מקפידים שהשום לא ישחים - הדבר יפגע בטעמו של התבשיל. מכבים את האש.
  3. מחממים סיר כבד וגדול על אש גדולה. מוסיפים את השמן הנותר ומניחים לו להתחמם. כשהשמן מתחיל להעלות עשן מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ עד שהבשר מפורר לגמרי ושחום. מוסיפים לסיר את היין הלבן ומערבבים בכף עץ עד להמסת כל שרידי הטיגון.
  4. מוסיפים לסיר הבשר את הסופריטו, מערבבים ומקטינים את להבה למינימום. מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים רותחים ואת עלי הדפנה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, עד שרוב המים מתאדים.
  5. מוסיפים לסיר את הפסאטה ו-1/2 כוס נוספת של מים רותחים וממשיכים לבשל כשעה נוספת, עד שהתבשיל סמיך מאוד. מערבבים כל 10 דקות. כרבע שעה לפני תום הבישול מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל לפי הטעם.