מרכיבים (כ-10 לחמניות)

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס קמח מצה
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן לשימון התבנית והידיים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180-170 מעלות.
  2. בסיר מחממים יחד את המים, השמן, המלח והסוכר.
  3. כשהנוזלים רותחים מוסיפים בבת אחת את קמח המצה ובוחשים היטב בכף עץ תוך חימום, עד שנוצרת עיסה שנפרדת מדפנות הסיר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב על אש קטנה עוד כדקה, עד שהעיסה מתייבשת מעט.
  4. מורדים מהאש וממשיכים לערבב עד שהעיסה קצת מתקררת.
  5. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. אחרי הוספת כל ביצה מערבבים והופכים את העיסה בתוך הסיר עד שהביצה נעלמת לגמרי בתוכה. העיסה תהפוך כל פעם לקצת יותר רטובה ודביקה - וכך צריך להיות.
  6. מוסיפים גם את הפלפל השחור ומערבבים היטב.
  7. משמנים תבנית אפייה. משמנים היטב את כפות הידיים, ויוצרים מהבצק כדורים בגודל לימון קטן.
  8. מניחים את הכדורים בתבנית. שומרים על רווחים קטנים ביניהם.
  9. אופים בתנור שחומם מראש 50 דקות.

 

טיפ

  • חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-30 הדקות הראשונות של האפייה – ואני ממליצה שלא לפתוח אותו כלל עד שהלחמניות מוכנות. כך יש סיכוי גדול יותר שהלחמניות לא "יפלו" לאחר שיתקררו. בכל מקרה, הלחמניות אווריריות וחלולות מבפנים כמו פחזניות, מה שמאפשר למלא אותן בקלות.

 

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר