מרכיבים (2 מנות)

  • 1/2 ק"ג אפונה טרייה בתרמילים
  • סלסילת פטריות שמפיניון
  • חבילת פסטה (500 גרם)
  • גבינת פרמזן
  • קופסה של טונה בשמן זית (רצוי כמה שיותר משובחת)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

  1. מוציאים את האפונים מהתרמילים.
  2. מנקים את הפטריות בידיים או עם מטלית יבשה (בשום אופן לא לשטוף אותן במים - זה מרכך אותן).
  3. תולשים את רגלי הפטריות ומשליכים. חותכים כל פטריה לשניים.
  4. ממלאים במים סיר גדול, שיוכל להכיל אחר כך גם את הפסטה. מוסיפים 2 כפות מלח ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את האפונים לסיר ומרתיחים במשך 10 דקות.
  6. מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים לפי הוראות היצרן.
  7. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים שמן זית במחבת. כשהשמן חם מטגנים את הפטריות במשך כ-15 שניות (תאמינו לנו, זה מספיק), מגרדים עליהן מעט פרמזן – ומסירים מהאש.
  8. כשהפסטה מוכנה, מורידים את הסיר מהאש, מסננים את הפסטה והאפונה ומעבירים לקערה.
  9. מסננים את שמן הזית מקופסת הטונה ומוסיפים את הדג לקערה.
  10. מוסיפים גם את הפטריות לקערה.
  11. מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט שמן זית ופרמזן.
  12. בתיאבון!