מרכיבים (2 מנות)
- 1/2 ק"ג אפונה טרייה בתרמילים
- סלסילת פטריות שמפיניון
- חבילת פסטה (500 גרם)
- גבינת פרמזן
- קופסה של טונה בשמן זית (רצוי כמה שיותר משובחת)
- שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מוציאים את האפונים מהתרמילים.
- מנקים את הפטריות בידיים או עם מטלית יבשה (בשום אופן לא לשטוף אותן במים - זה מרכך אותן).
- תולשים את רגלי הפטריות ומשליכים. חותכים כל פטריה לשניים.
- ממלאים במים סיר גדול, שיוכל להכיל אחר כך גם את הפסטה. מוסיפים 2 כפות מלח ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האפונים לסיר ומרתיחים במשך 10 דקות.
- מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים שמן זית במחבת. כשהשמן חם מטגנים את הפטריות במשך כ-15 שניות (תאמינו לנו, זה מספיק), מגרדים עליהן מעט פרמזן – ומסירים מהאש.
- כשהפסטה מוכנה, מורידים את הסיר מהאש, מסננים את הפסטה והאפונה ומעבירים לקערה.
- מסננים את שמן הזית מקופסת הטונה ומוסיפים את הדג לקערה.
- מוסיפים גם את הפטריות לקערה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט שמן זית ופרמזן.
- בתיאבון!
- מתוך הבלוג של לילה - Layla Cooking