מרכיבים (4 מנות)
- כ־3 כפות שמן זית
- 550 גרם בטטות, קלופות ופרוסות
- 1 כרשה, החלקים הלבנים והירוקים הבהירים בלבד, פרוסה
- 1־2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- מלח
- פלפל שחור
- כ־4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הירקות ומטגנים אותם עד הזהבה.
- מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה קלה כ-20 דקות, עד ריכוך מלא של הירקות. מכבים את להבת הכיריים.
- באמצעות מוט ריסוק ידני טוחנים את המרק למרקם חלק. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים חמש דקות נוספות.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה, מעטרים כל קערה בכף טחינה גולמית ומגישים חם.