מרכיבים (6 מנות)
- 1 1/2 חבילות (600 גרם) עלי תרד טרי, שטופים וללא העוקצים
- 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 3 כפות קמח
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חלב
- 1 1/4 כוסות (125 גרם) צנוברים
- 2 כוסות מרק צח
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את התרד במשך שתי דקות. מסננים.
- ממיסים בסיר את החמאה עם שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את הקמח, מערבבים, מוסיפים מחצית מהחלב ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת, עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מהכיריים.
- קולים את הצנוברים במחבת יבשה, עד שהם מזהיבים. שומרים רבע כוס מהם בצד, להגשה.
- שמים במעבד המזון את התרד החלוט, כוס הצנוברים ורוטב החלב, מוסיפים כוס מהמרק הצח ומעבדים לנוזל חלק.
- מחזירים לסיר, מוסיפים את יתרת המרק והחלב ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל השחור ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.
- מוסיפים את השמנת המתוקה תוך בחישה.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה. מפזרים מעל את הצנוברים ששמרנו ומגישים.
אחסנה
- המרק נשמר במקרר יומיים-שלושה.