מרכיבים (6 מנות)
- 2 כפות שמן זית 1/2 + כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
- 6 שיני שום, קלופות
- 1 פלפלון צ'ילי קצוץ, ללא הזרעים
- 10 עגבניות, חצויות
- 1 כוס מים
- 1 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסה)
- 1/2 כוס עלי בזיליקום או פטרוזיליה
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
אופן ההכנה
- יוצקים את שתי כפות שמן הזית לסיר ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום והצ'ילי ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את חצאי העגבניות, מערבבים ומבשלים כ5- דקות.
- מוסיפים את כוס המים ואת העגבניות המרוסקות, מכסים ומבשלים כ15- דקות.
- מסירים מהכיריים ומעבירים את תוכן המרק למעבד המזון. מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים וחצי כוס שמן זית ומעבדים עד לקבלת מרק סמיך ואחיד.
- יוצקים לצלחות הגשה וזורים מגבינת הפרמזן המגוררת מלמעלה.
ומה מגישים ליד?
- מומלץ להגיש עם טוסטים קטנים מלחם לבן או חלה, ספוגים במעט שמן זית, עשבי תיבול קצוצים, מלח ופלפל (כמו בתצלום).