מרכיבים (6 מנות)

  • 2 כפות שמן זית ‭1/2 +‬ כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 1 פלפלון צ'ילי קצוץ, ללא הזרעים
  • 10 עגבניות, חצויות
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסה)
  • 1/2‬ כוס עלי בזיליקום או פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים את שתי כפות שמן הזית לסיר ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום והצ'ילי ומטגנים עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את חצאי העגבניות, מערבבים ומבשלים כ‭5-‬ דקות.
  3. מוסיפים את כוס המים ואת העגבניות המרוסקות, מכסים ומבשלים כ‭15-‬ דקות.
  4. מסירים מהכיריים ומעבירים את תוכן המרק למעבד המזון. מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים וחצי כוס שמן זית ומעבדים עד לקבלת מרק סמיך ואחיד.
  5. יוצקים לצלחות הגשה וזורים מגבינת הפרמזן המגוררת מלמעלה.

 

ומה מגישים ליד?

  • מומלץ להגיש עם טוסטים קטנים מלחם לבן או חלה, ספוגים במעט שמן זית, עשבי תיבול קצוצים, מלח ופלפל (כמו בתצלום).