מרכיבים (6 מנות)

  • 1 כוס עדשים שחורות 
  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ 2
  • בצלים, קלופים ופרוסים גס
  • 2 כפות עלעלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט מגורר

 

אופן ההכנה

  1. שורים את העדשים במים כשעתיים. מסננים היטב.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל, הדלעת והעדשים, מערבבים ומבשלים 2 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף.
  3. מוסיפים לסיר 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את עלעלי הטימין, ומתבלים לפי הטעם במלח, בפלפל השחור ובאגוז המוסקט המגורר.
  5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 30 דקות.
  6. מגישים חם.