מרכיבים (6 מנות)
- 1 כוס עדשים שחורות
- 3 כפות שמן זית
- 400 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ 2
- בצלים, קלופים ופרוסים גס
- 2 כפות עלעלי טימין
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
- שורים את העדשים במים כשעתיים. מסננים היטב.
- מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל, הדלעת והעדשים, מערבבים ומבשלים 2 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף.
- מוסיפים לסיר 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את עלעלי הטימין, ומתבלים לפי הטעם במלח, בפלפל השחור ובאגוז המוסקט המגורר.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 30 דקות.
- מגישים חם.