בירקות ובפירות אדומים, כמו עגבנייה, תות שדה ופלפל אדום, יש ליקופן ואנטוציאנינים - היעילים נגד מחלות סרטניות. יש בהם גם קרוטנואידים, הפעילים נגד חיידקים במערכת העיכול. הקונפי נהדר לנשנוש, לסנדוויצ'ים וכתוספת לפסטה.

 

מרכיבים

  • מתוך הכתבה:
    4 פלפלים אדומים (עדיף מזן ארוך ולא חריף)
  • 2 עגבניות בשלות אך מוצקות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 גבעולי טימין
  • מלח גס אטלנטי
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל־150 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  3. חוצים את הפלפלים לאורך וכל חצי שוב לאורך, ומסלקים גרעינים.
  4. פורסים את העגבניות לפרוסות עבות.
  5. מניחים את הפלפלים והעגבניות בתבנית, יוצקים שמן זית ומפזרים סוכר חום, טימין, מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. אופים כשעתיים עד שהירקות צלויים היטב. הופכים מדי פעם ומגישים.

 

אחסון

  • אפשר לשמור את הקונפי שבוע־שבועיים במקרר, כשהוא בתוך צנצנת ומכוסה בשמן זית. לסנן לפני השימוש.

 

ערכים תזונתיים

  • למנה (1/4 מהכמות): ‭170‬ קלוריות, 2 גרם חלבון, 10 גרם שומן, 17 גרם פחמימות