מרכיבים (40-35 מאפים)

  • מתוך הכתבה:
    150 גרם פרג לא טחון
  • 1 כף ‭13)‬ גרם) סוכר
  • 1 כוס ‭240)‬ מ"ל) מים רותחים
  • 4 כוסות ‭560)‬ גרם) קמח
  • 1 שקיק + 1‬ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 חלמונים
  • 200 גרם מרגרינה (רצוי להשתמש במרגרינה עם חלב‭,(‬ חתוכה לקוביות בינוניות

 

להברשה ולפיזור על המאפים

  • 1 חלבון, טרוף במזלג
  • ‭2-1‬ כפיות מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
  2. שמים את הפרג והסוכר בקערה בינונית ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מערבבים ומניחים ל‭10-‬ דקות עד שהפרג סופח חלק מהמים והעיסה מצטננת קצת.
  3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
  4. בקערת המערבל, שמים את החלמונים והמרגרינה ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה כ‭3-‬ דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה. מנמיכים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את עיסת הפרג. מערבלים כ‭2-‬ דקות.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבל בצק הנפרד מדופנות הקערה. מסירים את הקערה מהמערבל.
  6. מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק וקורצים ממנו חתיכות בגודל של שזיף קטן.
  7. מגלגלים כל חלק לכדור, מגלגלים כל כדור לגליל בצק בקוטר 1 ס"מ וקושרים אותו במרכזו.
  8. מניחים בתבנית, מברישים במעט מהחלבון ומפזרים מעל מלח גס.
  9. אופים ‭25-23‬ דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
  10. מוציאים ומניחים להצטנן לגמרי. מגישים.

 

אחסון

  • מאחסנים בכלי אטום. המאפים נשמרים בטמפרטורת החדר עד 5 ימים.