מרכיבים (40-35 מאפים)
-
- 1 כף 13) גרם) סוכר
- 1 כוס 240) מ"ל) מים רותחים
- 4 כוסות 560) גרם) קמח
- 1 שקיק + 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 2 חלמונים
- 200 גרם מרגרינה (רצוי להשתמש במרגרינה עם חלב,( חתוכה לקוביות בינוניות
להברשה ולפיזור על המאפים
- 1 חלבון, טרוף במזלג
- 2-1 כפיות מלח גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
- שמים את הפרג והסוכר בקערה בינונית ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מערבבים ומניחים ל10- דקות עד שהפרג סופח חלק מהמים והעיסה מצטננת קצת.
- שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
- בקערת המערבל, שמים את החלמונים והמרגרינה ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה כ3- דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה. מנמיכים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את עיסת הפרג. מערבלים כ2- דקות.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבל בצק הנפרד מדופנות הקערה. מסירים את הקערה מהמערבל.
- מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק וקורצים ממנו חתיכות בגודל של שזיף קטן.
- מגלגלים כל חלק לכדור, מגלגלים כל כדור לגליל בצק בקוטר 1 ס"מ וקושרים אותו במרכזו.
- מניחים בתבנית, מברישים במעט מהחלבון ומפזרים מעל מלח גס.
- אופים 25-23 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
- מוציאים ומניחים להצטנן לגמרי. מגישים.
אחסון
- מאחסנים בכלי אטום. המאפים נשמרים בטמפרטורת החדר עד 5 ימים.