המרכיבים (כ־6 מנות)
- 1 מלבן מבצק עלים מרודד בגודל 40x30 ס"מ
- 1 מכל (200 גרם) גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 4 קישואים קטנים, רצוי מסוג זוקיני, פרוסים דק לאורך
- 50 גרם זיתים (רצוי מזן קלמטה), מגולענים וחתוכים גס
- 1 כף שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור
- 4־5 עלי בזיליקום טרי, חתוכים לרצועות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה ומשמנים מעט את הנייר. מניחים את הבצק המרודד בתבנית.
- מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה עם גבינת הקשקבל והשום ומורחים במרכז הבצק, כך שיישארו שוליים של 2 ס"מ מכל ארבעת הצדדים.
- מסדרים על הגבינה את פרוסות הקישואים ומפזרים את הזיתים, כשצדם החתוך למטה. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, וזורים מלח ופלפל.
- אופים 15־20 דקות, עד שהקישואים משחימים קצת.
- ההגשה: מפזרים מעל את עלי הבזיליקום, חותכים למלבנים ומגישים.