השחקנית יעל דרויאנוב, שנפטרה בטרם עת, הייתה חברתי האופטימית ביותר. היה לה כישרון מיוחד להתאהב - באנשים, בנופים וברעיונות. כשהחליטה להגשים רעיון, עשתה זאת בהתלהבות סוחפת. היא לא נרתעה משום קושי, פשוט משום שלא העלתה בדעתה שאפשר גם להיכשל. כך נהגה כשהקימה וניהלה את "ילדי השלום‭,"‬ ארגון שהפגיש בני נוער ערבים ויהודים ברחבי הארץ לדיאלוג יצירתי - וכך נהגה גם כשנכנסה למטבח לבשל. כל מתכון שאימצה במטבחה היה בעיניה לא פחות ממושלם. שום דבר לא נראה לה מסובך מדי, אולי משום שבאופן אינסטינקטיבי השכילה לבחור מאכלים פשוטים להכנה. הנה אחד מהם.

 

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

  • 400 גרם בצק עלים
  • 4 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 4 כפות מרגרינה (או חמאה)
  • 1 סלסילה (500‬ גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 שקית (5 מנות) אבקת מרק פטריות
  • 2 כוסות חלב

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180מעלות).
  2. מרדדים את הבצק ומרפדים בו את התחתית והדפנות של התבנית. מהבצק שנותר חותכים פסים ברוחב 2 ס"מ.
  3. מזהיבים את הבצל במרגרינה. מצרפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מתבלים, מערבבים ויוצקים על הבצק שבתבנית.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את אבקת המרק עם החלב ויוצקים על הפטריות שבתבנית.
  5. מסדרים את פסי הבצק על המלית בצורת שתי וערב.
  6. אופים כשעה ומגישים חם.

 

גיוון

  • אפשר להוסיף לבלילת החלב ביצה גדולה טרופה.