מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
- 400 גרם בצק עלים
- 4 בצלים, קלופים וקצוצים
- 4 כפות מרגרינה (או חמאה)
- 1 סלסילה (500 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות
- מלח
- פלפל שחור
- 1 שקית (5 מנות) אבקת מרק פטריות
- 2 כוסות חלב
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180מעלות).
- מרדדים את הבצק ומרפדים בו את התחתית והדפנות של התבנית. מהבצק שנותר חותכים פסים ברוחב 2 ס"מ.
- מזהיבים את הבצל במרגרינה. מצרפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מתבלים, מערבבים ויוצקים על הבצק שבתבנית.
- בקערה נפרדת מערבבים את אבקת המרק עם החלב ויוצקים על הפטריות שבתבנית.
- מסדרים את פסי הבצק על המלית בצורת שתי וערב.
- אופים כשעה ומגישים חם.
גיוון
- אפשר להוסיף לבלילת החלב ביצה גדולה טרופה.