בעשור שאחרי קום המדינה, אבקות המרק היו חידוש גדול בארה"ב והרשימו מאוד את הישראלים שביקרו שם. בשנות ה-60 הן הגיעו גם אלינו ואז, סוף סוף יכלו המארחות הישראליות להגיש לאורחיהן כמה מהמטעמים הפופולריים שכבשו תחילה את אמריקה.

 

רוצים לשדרג בקלות מאכלים?

אבקת מרק בצל היתה הכוכבת האופנתית, אך בניגוד לאבקות אחרות, של מרק פטריות או מרק אפונה, למשל, איש לא הכין ממנה מרק. אולי משום שמרק הבצל הצרפתי המפורסם, זה עם פרוסות הבאגט והגבינה המוקרמת, נחשב אז מנת אירוח מתוחכמת, ודווקא בגרסתו המקורית. רק מסעדות הרשו לעצמן, פה ושם, להגיש מרק בצל מאבקה והכל (כלומר, אלה שמבינים באוכל) בזו להן.

 

שני המאכלים הפופולריים ביותר בישראל שהוכנו מאבקת מרק בצל היו מטבל שמנת בשנות ה-60 ועוף בתנור בשנות ה-‭.70‬ הראשון נעלם כמעט, השני עדיין חי ובועט.

 

 

דיפ בצל. ידידם הטוב של הגזר וגבעולי הכרפס (צילום: שאטרסטוק)
דיפ בצל. ידידם הטוב של הגזר וגבעולי הכרפס (צילום: שאטרסטוק)