מנת קינוח תאילנדית, פשוטה להכנה וטעימה מאוד. מערבבים את האורז עם חלב קוקוס ומגישים אותו עם פרי טרי. לעתים קרובות הפרי הוא דוריאן, שריחו מרתיע (אם להתבטא בעדינות) את מי שאינו תושב המקום. התחליף המקובל הוא מנגו.

שימו לב: מתחילים בהכנה יום מראש, בשריית האורז.

 

המרכיבים (8 מנות)

  • 2 כוסות אורז דביק קצר
  • ‭3 1/2‬ כוסות חלב קוקוס
  • ‭1/2‬ כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • להגשה: 4 מנגו, קלופים ופרוסים

 

אופן ההכנה

  1. שורים את האורז במים למשך 8 שעות לפחות, או למשך לילה.
  2. כשעתיים לפני ההגשה, מעבירים את האורז לרשת אידוי ממתכת, המרופדת בבד מלמלה(גאזה‭‬). מרתיחים מים בסיר, מניחים בו את רשת האידוי ומאדים כך מעל המים 45 דקות, במהלכן יוצקים פעמיים על האורז רבע כוס מים.
  3. בינתיים, יוצקים את חלב הקוקוס לסיר נפרד ומבשלים על להבה בינונית עד שהוא מצטמצם לשני שליש מכמותו המקורית. מוסיפים את הסוכר ואת המלח, מערבבים ומכבים את הלהבה.
  4. כשהאורז מוכן, מניחים לו לנוח 10 דקות ואז יוצקים עליו את חלב הקוקוס ומערבבים. ממתינים עוד 10 דקות, מעבירים את האורז לצלחת הגשה, מסדרים עליו את פרוסות המנגו ומגישים.