אטריות שעועית משתלבות מצוין עם טופו וירקות. זוהי ארוחה מלאה של חלבון (טופו,( פחמימה (אטריות) וירקות. שימו לב: מתחילים את הכנת התבשיל בשריית הטופו למשך שעה לפחות (אפשר להשרות אותו עד 12 שעות.(
מרכיבים (6 מנות)
- 800 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות
למשרה
- 1/3 כוס דבש
- 2 כפות רוטב סויה (רצוי מסוג תמרי)
- 2 כפות רוטב טריאקי מוכן
- 2 כפות קטשופ
לקדרה
- 1 שקית (כ500- גרם) אטריות שעועית
- 2 כפות שמן
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים דקיקים
- 1/4 ראש כרוב, חתוך לרצועות דקות
- 1/2 ראש כרובית, מופרדת לפרחים קטנים
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות קצרות ודקות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות קצרות ודקות
- 2 קישואים, חתוכים למקלונים דקיקים
- 1 סלסילה 200) גרם) פטריות, פרוסות דק
- 1 קופסה של נבטי סויה או נבטי שעועית
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון או כמה פרוסות ג'ינג'ר טרי
- אפשרות: מעט פלפל חריף
להגשה
- כמה טיפות שמן שומשום
אופן ההכנה
השריית הטופו
- שמים את קוביות הטופו בקערה. שמים את כל מרכיבי המשרה בקערית קטנה ומערבבים. יוצקים את המשרה על הטופו ושורים למשך שעה לפחות (או עד 12 שעות במקרר).
- שמים את אטריות השעועית בקערה, מכסים במים ושורים 5 דקות. מסננים, מעבירים לסיר ומבשלים לפי הוראות היצרן.
התבשיל
- יוצקים כף שמן לסיר שטוח ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את הטופו ומטגנים 2 דקות, תוך ערבוב. מוציאים את הטופו מהסיר.
- מוסיפים לסיר כף שמן, וגם את הירקות הבאים, לפי סדר הופעתם (לאחר שמוסיפים כל ירק מטגנים אותו 2 דקות תוך ערבוב ורק אז עוברים לירק הבא:( גזר, כרוב, כרובית, פלפלים, קישואים ופטריות.
- מוסיפים את הנבטים ומטגנים עוד 4 דקות (לא מאריכים בבישול כדי שהירקות יישארו מוצקים.(
- מחזירים את הטופו לסיר ומוסיפים את התבלינים, רוטב הסויה והחומץ. מערבבים ומבשלים 4 דקות.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים תוך ערבוב כדקה. מסירים מהכיריים, מטפטפים כמה טיפות שמן שומשום ומגישים.