מרכיבים (תבנית בגודל ‭25x15‬ ס"מ)

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 2 ביצים (רצוי אורגניות)
  • 2 כפות סוכר קנים
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית בטעם עדין
  • ‭1/4‬ כוס חמאת אגוזי לוז (להשיג בבתי הטבע)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ‭1/2‬ כוס ‭70)‬ גרם) קמח אורגני
  • ‭3/4‬ כוס ‭75)‬ גרם) אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭165)‬ מעלות‭.(‬ משמנים את התבנית.
  2. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו קערה כך שתחתיתה לא תיגע בפני המים ומניחים בה את השוקולד, מערבבים עד שהשוקולד נמס ומסירים מהכיריים. מצננים קצת. 
  3. שמים את הביצים בקערה וטורפים ידנית, עד שמתקבל קרם אוורירי.
  4. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וחמאת האגוזים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד הנמס ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  5. אופים במשך כשלושים דקות עד שהבצק נפרד משולי התבנית. מוציאים ומצננים קלות. חותכים לריבועים ומגישים.