מרכיבים (30 שבלולים)

  • 25 גרם שמרים טריים
  • ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) חלב פושר
  • 4 כפות (50 מ"ל) סוכר קנים(להשיג בחנויות בריאות)
  • 1 ביצה אורגנית
  • 1 חלמון אורגני
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • ‭2 1/4‬ כוסות (280 גרם) קמח כוסמין
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות חמאה אורגנית, בטמפרטורת החדר

 

למלית

  • 4 כפות (60 מ"ל) שמנת מתוקה אורגנית
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר קנים (להשיג בחנויות בריאות)
  • 1 כף (7 גרם) אבקת קקאו
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל
  • שמן קנולה לשימון התבנית

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערית את השמרים, החלב וכף אחת מהסוכר ומערבבים בזהירות. מניחים בצד כמה דקות, עד שמתקבל נוזל חלק עם שכבת קצף.
  2. שמים בקערה נפרדת את הביצה, החלמון, 3 כפות הסוכר שנותרו ותמצית הווניל וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את נוזל השמרים וממשיכים לערמ בב לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים בהדרגה את השמן והחמאה ולשים שוב עד לקבלת בצק חלק. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה (כוסמין תופח פחות מקמח לבן).
  3. המלית: שמים את השמנת המתוקה בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה. מוסיפים את הסוכר, אבקת הקקאו ותמצית הווניל ומערבבים היטב עד שמתקבלת משחה חלקה. מסירים מהכיריים.
  4. משמנים תבנית תנור במעט שמן קנולה.
  5. מרדדים את הבצק לעלה יפה ורבוע (בגובה מחברת בית ספר), מורחים את העלה במלית השוקולד ומגלגלים לרולדה. פורסים בסכין לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים, עם החלק החתוך למטה, בתבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים את השבלולים כ‭10-‬ דקות, או עד שהם מזהיבים ופריכים מבחוץ. מגישים חמים.