מרכיבים (6 תבניות אישיות)
- שמן קנולה, לשימון התבניות
- 4 תפוחים נקיים מליבה ופרוסים
- 2 כפות (25 גרם) סוכר קנים (להשיג בחנויות בריאות)
- 4 כפות (60 מ"ל) שמן קנולה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס (30 מ"ל) פירורי לחם כוסמין אורגניים (להשיג בחנויות בריאות)
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבניות.
- מניחים את פרוסות התפוחים לאורך התבניות ואופים כ20- דקות עד שהפירות מתרככים. מוציאים את התבניות מהתנור אך לא מכבים אותו.
- שמים בקערה את הסוכר, השמן ותמצית הווניל ומערבבים, מוסיפים את פירורי הכוסמין והאגוזים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה על פרוסות התפוחים בשכבה אחידה ככל הניתן ואופים עוד 7-5 דקות עד שנוצר מעטה פריך על פני המאפים. מוציאים והופכים על צלחת. מגישים.