מרכיבים (8 מנות)

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 בצל גדול, קלוף ופרוס
  • מעט ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל צ'ילי יבש טחון
  • הל טחון
  • פלפל לבן
  • כורכום
  • 1 כוס (140 גרם) קמח חומוס
  • 2 כוסות מים
  • אפשרות להגשה: אורז בסמטי מבושל

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים את שמן הזית לסיר ומחממים. מוסיפים את השום ואת הבצל ומטגנים אותם על להבה נמוכה עד שהבצל הופך לשקוף.
  2. מתבלים בג'ינג'ר, בפפריקה, בצ'ילי, בהל, בפלפל הלבן ובכורכום. מוסיפים את קמח החומוס ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי בחישה, את המים וממשיכים לבשל ולערבב (כדי שלא תישרף קרקעית התבשיל) במשך כשבע דקות עד שהעיסה אחידה ונראית כמו פירה תפוחי אדמה חלק.
  3. מסירים מהכיריים, מגישים בקערית על אורז בסמטי מבושל.